Menu Content/Inhalt
Naslovna
Obavještenje klijentima Print E-mail
OBAVJEŠTENJE KLIJENTIMA
o privremenim mjerama banaka i nedepozitnih finansijskih institucija za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusnim oboljenjem COVID-19

Poštovani klijenti,

U skladu sa propisima Agencije za bankarstvo FBiH o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica, MKF Melaha je odlučila pomoći njenim klijentima koji su pogođeni pandemijom COVID-19, u vidu odobravanja moratorija, odnosno odgode plaćanja kredita, a sve dok budu trenutne mjere na snazi.

Pogođenim klijentima se smatraju sva fizička ili pravna lica čija je kreditna sposobnost uslijed negativnog uticaja pandemije znatno pogoršana, odnosno čiji su izvori primanja značajno smanjeni, ili su zbog gubitka posla u nemogućnosti redovnog izmirivanja obaveza prema MKF Melaha.
Važno je napomenuti da su mjere privremenog karaktera, te da se redovna kamata na sredstva koja se nalaze kod kijenta i dalje obračunava. Za vrijeme trajanja moratorija moguće samo jednom aplicirati za isti.
Posebne mjere MKF Melaha može da provodi prema zahtjevu klijenta ili njihovo korištenje može pokrenuti samoincijativno uz redovno praćenje potraživanja u kašnjenju, a imajući u vidu direktne i/ili indirektne ekonomske posljedice uzrokovane pojavom oboljenja COVID-19.
Zahtjev za odobrenje ovih mjera moguće je podnijeti lično u prostorijama MKF Melaha ili putem elektronske pošte This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it , kao i na lične e-mailove kreditnih službenika. Uz zahtjev je potrebno priložiti dokaz o smanjenju prihoda ili eventualnom gubitku posla.
MKF Melaha će vam se javiti nakon obrade zahtjeva u najkraćem mogućem roku sa povratnom informacijom.
Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem,
MKF Melaha
 
Next >

Anketa

Do sada sam imao/la
 
designed by www.madeyourweb.com